La Festa del Comerç Just reivindica el consum responsable, a Montbui

Aquesta setmana és el torn de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica a Santa Margarida de Montbui. La festa va començar la setmana passada a diferents poblacions catalanes. És una jornada lúdica i educativa que vol potenciar el coneixement dels valors i les propostes del Comerç Just i les finances ètiques, així com un model de consum més responsable. I ho fa mitjançant accions de caràcter festiu i divulgatiu, i amb la venda de productes de Comerç Just.

A Santa Margarida de Montbui la jornada l’organitza el grup Baula-Comitè Óscar Romero, que instal·larà una paradeta al mercat municipal, al llarg del matí. Consumir menys i amb més criteri, és un dels missatges que volen donar els organitzadors per mitjà de les informacions recollides al diari de la festa. També volen animar a escollir, sempre que es pugui, productes de comerç just i ecològics, rebutjant aquells que no compleixen amb l’ètica social. I per això donaran a conèixer alguns d’aquests productes, amb la col·laboració de Càritas, que en ven habitualment a la botiga “De mà en mà”, al carrer Sor Rita Mercader,16 d’Igualada.

La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica se celebra d'ençà l'any 2000 a la ciutat de Barcelona, però l’èxit de convocatòria, any rere any, ha fet possible estendre la inicitiava arreu de Catalunya. Aquest any 2008, hi participen 85 poblacions.

Els organitzadors de la Festa del Comerç Just i les finances ètiques ens recorden que les nostres decisions individuals tenen efectes positius a nivell global. I és això el que busca aquesta forma alternativa de comerç: aconseguirc unes relacions comercials més equitatives entre els països enriquits i els països empobrits.

No hay comentarios:

Publicar un comentario